Türkiye’nin çikolata devi konkordato başvurusu yaptı

Modern Çikolata, Mali Sorunlar Nedeniyle Konkordato Başvurusunda Bulundu

Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticilerinden biri olan Modern Çikolata, mali sorunlarla karşı karşıya kaldı ve konkordato başvurusunda bulundu. Geçmişte Ülker ile ortak projelere imza atan şirket, üç aylık iflas koruma kararı aldı.

Modern Çikolata, mali zorlukları aşamadı ve işçilerin maaşlarını ödeyemedi. Karaman 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulunuldu. Mahkeme talebi değerlendirdi ve üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Ayrıca, süreci denetlemek ve yönlendirmek için üç kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

Sözcü’nün haberine göre; Modern Çikolata’nın kaderini belirleyecek dava, 26 Eylül 2025’te görülecek.

İşçilerin Maaşlarını Ödeyememe Durumu

Şirket, Mart 2025’te yaptığı kamuoyu duyurusunda ekonomik zorluklar ve finansman kısıtlamaları nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirtti. Şirket, yapılandırma ve finansmana erişim sürecinde ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Fabrikalarda çalışan işçilerin aylardır maaş alamadığı ve alacaklıların şirketin iflasını talep ettiği öğrenildi.

Ülker ile Ortak Projeler

Tayyar Yatırım, 1999-2014 yılları arasında Ülker ile ortak projelere imza attıktan sonra kendi markası Modern Çikolata ile yoluna devam etti. Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada faaliyet gösteren şirket, yıllık 140 bin ton üretim kapasitesine sahiptir.

Üretim tesisinde bisküvi, çikolata, kek, kraker, çikolata bar, gofret ve kremalı çikolata dahil olmak üzere 300’den fazla ürün kategorisinde üretim yapılmaktadır.

Related Posts

Araç sahipleri dikkat: MTV ikinci taksit ödemesi başladı

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz itibarıyla başladı. Araç sahipleri, 31 Temmuz 2025’e kadar ödemelerini e-Devlet, Dijital Vergi Dairesi, bankalar, PTT ve vergi daireleri aracılığıyla yapabilecek.

Borsa İstanbul’da 21 şirket için endeks değişti! KAP açıklaması geldi!

Borsa İstanbul 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle 21 hisse için piyasa sınıflandırması kapsamında endeks değişikliğine gidildiğini açıkladı

TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Dijital dönüşümde yol haritası çizildi

D Tech Cloud, Cloud Retail Summit ile perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı.

TÜİK açıkladı: Otomobil üretimi düştü, beton üretimi arttı

TÜİK’in Yıllık Sanayi Ürün İstatistikleri 2024 verilerine göre, ülkede 2023 yılında 1 milyon 204 bin olan otomobil üretimi 1 milyon 169 bine gerilerken, 280 milyon 589 bin ton olan hazır beton üretimi 2024 yılında 301 milyon 519 bine yükseldi.