Nissan kolları sıvadı! Ucuz elektrikli araç geliyor

Nissan, ucuz elektrikli araç dünyasına doğru kararlı bir adım atıyor. Japon otomotiv devi, elektrikli araç (EV) üretim maliyetlerini önümüzdeki süreçte yüzde 30 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için ise güzel bir yöntem buldu. İşte, Nissan’ın hedefleri ve planları…

Nissan, ucuz elektrikli araç üretimi ile maliyetleri üçte bir oranında azaltacak

Nissan, önümüzdeki üç yıl içinde tam 30 yeni model tanıtmayı planlıyor ve bu modellerden 16’sı tamamen elektrikli olacak. Bu adım, Nissan’ın Çinli otomobil üreticileriyle rekabet edebilmesi için büyük bir fırsat. Nissan ucuz elektrikli araç hedefine ulaşmak için geri dönüştürülmüş alüminyum kullanarak üretim sürecindeki karbon ayak izini de yüzde 50 azaltacak.

Nissan, bu yıl itibarıyla ucuz elektrikli araç dahil, tüm ürünlerinde geri dönüştürülmüş alüminyum kullanmaya başlayacak. Hem cebimize hem de doğaya dost bir yaklaşım. Bu malzemeler temiz enerji ile üretilerek, üretim aşamasında gezegeni ısıtan gazların salınımını yarı yarıya azaltacak.

Yani, Nissan çevre dostu bir üretim süreci ile geleceğe yatırım yapıyor diyebiliriz. Nissan’ın hedefleri büyük. 2026 yılına kadar global satışlarını 3,4 milyondan 4,4 milyona çıkarmayı planlıyorlar. Bu satışların yüzde 40’ının elektrikli araçlardan oluşması bekleniyor ve bu oran 2030 yılına kadar yüzde 60’a ulaşabilir.

Şirket, ucuz elektrikli araç projesi ile, üretim maliyetlerini yarıya indirmeyi ve geliştirme sürelerini dört aya kadar düşürmeyi planlıyor. Yani, daha uygun fiyatlı ve hızlı üretilen ucuz elektrikli araç yolda. Nissan, yeni EV “aileleri” kavramını tanıtmayı planlıyor. Yani, bir modelle başlayan hikaye, farklı varyasyonlarla devam edecek.

Yani, hem çeşitli hem de ekonomik. Sizce Nissan’ın bu hedeflerine ulaşması mümkün mü? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir