Ne dediyse tersini yaptı

Erdoğan’ın Vaatleri ve Sonrası

3 Kasım 2002 genel seçimi öncesinde Uğur Dündar moderatörlüğündeki ‘Seçim Arenası’ programına katılan o dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan arasındaki çarpıcı açıklamalar hala hafızalarda. Erdoğan, seçilmesi durumunda dar gelirli vatandaşların sorunlarını çözeceğini, iş dünyası ile siyasetçiler arasındaki ilişkilerde şeffaflık sağlayacağını, yolsuzluğu önleyeceğini ve genç istihdamını artıracağını iddia etmişti.

Erdoğan’ın Hükümet Başkanlığı Dönemi

2003-2014 yılları arasında Başbakan olarak görev yapan Erdoğan, 2014 referandumuyla Cumhurbaşkanı seçildi ve 2017 referandumuyla Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildi.

‘ŞEFFAFLIK GETİRECEĞİZ’

Erdoğan, 25 Ekim 2002’de katıldığı programda “Dolaştığım vilayetlerde vatandaşlarımın, köylülerin, çiftçilerin zor durumlarını gördüm. Üniversite mezunu gençler iş bulamıyor, memurlar zorluk çekiyor. Tüm bu sorunlar karşısında ülkenin önünde duranları göz ardı edemeyiz. Siyasetçi iş dünyası ilişkilerinde kesinlikle şeffaflaşmaktan yanayız. Bütün ihaleler şeffaflıkla yürütülecek” şeklinde konuşmuştu.

23 yılda Türkiye, asgari ücret sıralamasında Avrupa’nın sondan 4. sırasında ve dünyada enflasyonda Arjantin’den sonra 2. sırada yer aldı. Emekli aylıkları yetersiz kalırken, gençler iş bulma endişesiyle sokaklarda dolaşıyor. Gerçek işsizlik oranı yüzde 32.2 seviyelerine ulaşırken çiftçiler üretimden vazgeçiyor ve tarlalarını satıyor. Kamu ihaleleri ise iktidarın kontrolü altında oldukça sınırlı bir grup arasında dönüyor.

Yerli Değerler ve Özelleştirme

Erdoğan, “Yerli ve milli değerleri egemen kılarak hareket etmeyi planlıyoruz. Demokratik, çağdaş, yenilikçi ve açık bir anlayışa sahibiz” diyerek konuşmuştu. Ancak AKP’nin iktidara gelmesinden bu yana 268 kuruluşta kamu payı kalmadı ve özelleştirme süreci hızla devam etti. Aynı zamanda Türkiye, son 20 yılda demokrasi ve hukuk devleti alanında gerileme yaşayan ülkeler arasında yer aldı.

Dinamik Aile ve Toplumsal Değişim

Erdoğan, 2002 seçimleri öncesinde “Muhafazakar bir anlayışla aileyi güçlü tutmayı ve bunun etrafında gelişen bir Türkiye oluşturmayı hedefliyoruz” demişti. Ancak son yıllarda evlilik sayısındaki düşüş, boşanma oranlarındaki artış ve kadın cinayetlerindeki artış dikkat çekici bir şekilde devam etti.

Related Posts

Borsa İstanbul’da 21 şirket için endeks değişti! KAP açıklaması geldi!

Borsa İstanbul 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle 21 hisse için piyasa sınıflandırması kapsamında endeks değişikliğine gidildiğini açıkladı

TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Dijital dönüşümde yol haritası çizildi

D Tech Cloud, Cloud Retail Summit ile perakende sektöründe dijital dönüşümün nabzını tuttu Yerli bulut teknolojisi şirketi D Tech Cloud, perakende sektörüne özel dijital dönüşüm çözümlerini, sektörün öncü markalarıyla buluşturduğu ‘Cloud Retail Summit’ etkinliğinde tanıttı.

TÜİK açıkladı: Otomobil üretimi düştü, beton üretimi arttı

TÜİK’in Yıllık Sanayi Ürün İstatistikleri 2024 verilerine göre, ülkede 2023 yılında 1 milyon 204 bin olan otomobil üretimi 1 milyon 169 bine gerilerken, 280 milyon 589 bin ton olan hazır beton üretimi 2024 yılında 301 milyon 519 bine yükseldi.

Dev indirim sonrası tabelalar bir kez daha değişiyor: Motorine zam geliyor

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatına zam yapılması bekleniyor. Fiyatları 1.14 lira artacak.