KİPTAŞ ile Şişli Belediyesi kentsel dönüşüm protokolü imzaladı

Şişli Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki KİPTAŞ arasında kentsel dönüşüm ve güçlendirme projelerinin planlı ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine yönelik “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında protokol imzalandı.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un imzaladığı protokole göre ilk etapta Şişli’de uzlaşmanın sağlandığı 24 proje alanında 407 bağımsız birimin dönüştürülmesi için çalışmalara başlanacak. Ayrıca İBB Meclisi’nden kısa sürede geçmesi beklenen; dar gelirliler ve dar gelirli emekliler için hazırlanan ‘Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi’nde kriterleri sağlayan Şişlili vatandaşların faydalanması için ortak çalışma yürütülecek.

“ŞIŞLI’NİN KAYBEDECEK BİR GÜNÜ BİLE YOK”

İmzalanan protokole ilişkin açıklama yapan Başkan Şahan, seçim öncesi vaatlerinden biri olarak kentsel dönüşüm sürecinde yurttaşları yalnız bırakmayacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Şişli’nin bu konuda kaybedecek bir günü bile yok. Bu anlamda yaptığımız bu protokol, Şişli’de vatandaşlarımızı hem yapı bazlı hem ada bazlı dönüşümlerde KİPTAŞ güvencesiyle; Şişli Belediyesi’nin süreçleri hızlandırdığı bir yerden, kendini güvende hissettiği dönüşüm süreçlerinde doğru bilgiye, doğru veriye, doğru analize kavuştuğu bir süreci tarifliyor. Bu tecrübeye, bu güvene vatandaş güvenerek süreçlere girecek, doğru bilgiye kavuşabilecek. KİPTAŞ yönetimine, İBB yönetimine Şişli halkı adına teşekkür ederim. İnşallah çok güzel işlerde KİPTAŞ ile beraber Şişli’de bunu somut olarak da göstereceğiz. Ekrem Başkanımızın dediği gibi ‘deprem bir seferberlik işidir.’ Bütün kurumların yan yana, omuz omuza mücadele etmek zorunda olduğu bir iştir. Bu protokol de bu anlamda hem bu siyasi iradenin hem siyasi kararlılığın da bir somut adımı ve imzası olarak görülmesini vatandaşlarımız tarafından isteriz.”

KURT: İLÇE BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞIN YANINDA OLACAK

Ali Kurt ise İstanbul Yenileniyor projesinin KİPTAŞ ile İBB’nin garantörlüğünde ve koordinasyonunda bir sistem olarak hayata geçtiğini, yeni dönemde ise bu projeyi İstanbul’daki tüm ilçe belediyeleriyle iş birliği içinde yürütmek istediklerinin altını çizdi.

İlk protokolün Şişli Belediyesi ile imzalandığına belirten Kurt, “Bu iş birliği protokolünün amacı İstanbul Yenileniyor sürecinde ilçe belediyelerin de aktif rol alması; vatandaşla birebir iletişim kurması ve tüm süreçlerde vatandaş yerine paydaş olmaları. KİPTAŞ yine işin finansal, teknik ve hukuksal garantörü olacak. Süreci bundan sonra artık ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde yapacağız. Bunun şöyle bir avantajı var; geçmiş döneme göre vatandaşlarımızın tedarik etmesi gereken bazı bilgi belgeler vardı. Bu konularda artık ilçe belediyemiz yanında olacak vatandaşımızın. Bu süreçleri çok daha hızlı ilerletecek, zaman kazanacağız ve ilçe belediyesi de farklı bir gözle sürecin yönetim kısmında olacak. Böylece vatandaşımıza tek bir ağızdan, aynı şeyleri söylemiş olacağız. Vatandaşımızı daha az yormuş olacağız” şeklinde konuştu.

HEDEF DEPREME DAYANIKLI YAPILAR

İstanbul Yenileniyor, İstanbul’da risk altındaki konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesini amaçlayan, KİPTAŞ koordinasyonunda 5 Temmuz 2021’de hayata geçirilen; yenileme ve güçlendirme başvurularının online olarak alındığı bir platform.

Özel mülkiyette yer alan ve 1999 yılı öncesi yapılmış evini maliyetine dönüştürmek isteyen vatandaşlar, istanbulyenileniyor.com adresine girip yenileme başvurusu yapabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir