TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Hisarcıklıoğlu’dan Türkiye Ekonomisi Üzerine Önemli Açıklamalar

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” olarak seçilen Erzurum’da gerçekleştirilen Palandöken Ekonomi Forumu’nun ikinci gününde yapılan “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” özel oturumuna moderatörlük yapan Hisarcıklıoğlu, oturuma küresel iş camiasından katılımcıların olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, “Son dönemde yaşanan karmaşalara rağmen, Türkiye’nin ekonomisi sürekli büyüme gösteriyor. Milli gelirimiz geçen yıl rekor seviyeye ulaşarak 1,3 trilyon dolara yükseldi. Türkiye’nin sunduğu fırsatlar ve gelecek vizyonu göz önüne alındığında, ülkenin ekonomik potansiyeli oldukça yüksektir” dedi.

Üretim ve İhracat Kapasitesinde Türkiye’nin Önemi

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünya genelinde birçok sektörde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayarak, üretim ve ihracat kapasitesinin lider seviyede olduğunu belirtti. Ülkenin sahip olduğu üretim çeşitliliği ve pazar çeşitliliği, Türk girişimciliğinin gücünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye, dünya genelinde rekabetçi bir şekilde ürün ve hizmet sunan nadir ülkeler arasındadır.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, özel sektörün artık sadece yerel aktör olmanın ötesine geçtiğini ve Türkiye’nin geniş coğrafyada önemli bir üretim ve ihracat kapasitesine sahip lider ülke konumunda olduğunu belirtti.

“Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz. Yeşil ve dijital dönüşüme öncelik verilmesi, küresel rekabet gücümüzü artırmak adına büyük önem taşımaktadır” diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 15 yıldır kesintisiz bir ekonomik büyüme gösterdiğini ve geleceğe dair umutlu olduğunu belirtti.

Ekonomi yönetiminin kararlı duruşu ve rasyonel politikaların yanı sıra, yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücünü artırmanın önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin gelecekteki potansiyelinin parlak olduğunu ifade etti.

Related Posts

‘Gıda enflasyonuna artık çözüm bulun’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, yüksek gıda fiyatlarının yoksul ve orta gelirli halkın alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, gelir adaletsizliğini daha da bozduğunu belirtti. Ardıç, gıda enflasyonuna çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

6 küp Grönland buzu 100 dolar

Trump ile dünya gündemine gelen Grönland, dünyaya buz pazarlamaya başladı. Lisans alan 6 şirket Dubai gibi şehirlerde bulunan lüks mekanlara 6 küp Grönland buzunu 100 dolara satıyor. Bu buzla servis edilen bir kadeh viski ise 218 dolara mal oluyor.

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

TCMB “Sektörel Enflasyon Beklentileri”ni yayımladı

Yıllık enflasyon beklentileri nisanda piyasa katılımcıları ve reel sektör için yükselirken, hane halkı için değişim göstermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir